Followers

Sunday, June 3, 2012

Akhirnya ku temui : Quran voice word by word

by google
Assalamualaikum semua..
Aku nak ceritakan sesuatu yang melapangkan hati aku pada minggu ini. Dah aku temui satu panduan yang membolehkan aku belajar membaca dan menyebut ayat dan surah di dalam al quran dengan betul.


 by gogle
Inilah antara perkakas yang disertakan bersekali dengan senaskah al quran. Juga ada talking dictionary.

by google
by google

by gogle

Boleh digunakan dan dibawa kemana mana dan bila bila masa sahaja. Hanya letakkan pen scan pronaunces Quran  ini pada mana2 surah atau ayat pada text di Holy Quran Book yang diberi.
Bacaannya boleh dilaraskan samada nak bacaan yang laju atau pun slow. 
Boleh pilih jika kita ingin bersekali dengan terjemahan ayat al quran. 
Ada 16 orang qari yang boleh dipilih dan disediakan dengan 18 bahasa2 di dunia ini. Tentu saya pilih Melayu untuk terjemahannya iaitu.... Bahasa Malaysia.

14 comments:

  1. assalam makngah..2 thn lepas ana dapat hadiah dari bank islam.. set al-quran dgn pen penetrjemah..masa tu bukan main mahal harga..rm500 kalau tak silap..ada lagi smpai lani dok guna..memang bagus..

    ReplyDelete
  2. ya.. mngah dgr pn mmg dulu harganya dlm rm500.. tp yg ni mngah dpt dgn harga rm200 shj... alhamdulillah sgtlah berbaloi, boleh kita gunakan dan sgtlah bermanafaat...

    ReplyDelete
  3. Salam m.ngah. Dkt mana nak beli benda ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Hana....Hana boleh kontek no. ini :0195217974-Puan Balkis.

      Delete
  4. samalah kita.. maklong pun baru beli jugak..
    bolehlah semak bacaan.. mana2 yang kita tak berapa pasti..
    maklong beli dgn harga rm290..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai eda.. lama tak berblogging...:-)
      awak beli direct ke melalui pos? ada jual kat tempat awk ke..
      Sy ni byk yg tak berapa pasti dlm bab mengaji ni.. mudah lupa apa yg dh belajar dulu2 tu...

      Delete
  5. boleh tahu beli di mana...berminat ni untuk memperbaiki bacaan....terima kasih

    ReplyDelete
  6. Lyana boleh hubungi no ini: 0195217974 Pn Balkis. t.kasih kembali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ngah harga berapa mak ngah beli

      Delete
    2. rm200.00 dan tambah rm50.00 utk derma surau = rm 250.00.

      Delete
  7. Wah Mak Ngah, bagusnya! Saya pun teringin juga nak beli!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Shah, mmg bagus, kalo tak nak bawa Quran bersama2, boleh gantikan dgn sekeping kad kecil, ia mengandungi himpunan surah2 serta amalan doa seharian.

      Delete