Followers

Sunday, December 11, 2011

Kain tudung sulam renda

Ini adalah gambar kain tudung sulam renda yang aku sedang minat. Minat tengok saja. Nak order kena tempah dari Turki kut... He he.

Aku minat pada seni sulam. Aku letak gambar2nya kat blog aku ni untuk rujukan aku kut2 aku ada masa lapang nak cuba buat. Lani bukan senang nak ada masa untuk kerja2 menyulam. Hehe. Logik ke alasan aku tu?. Aku tengok kat youtube yang duk menyulam ramai2 tu terdiri dari kakek2 yang dah sangat berusia.

Ni antara asas sulaman mudah igne oyasi. Igne tu jarum. Oyasi tu sulam. Heeh... aku bercerita macamlah ada orang yang berminat dengan hobi boring aku ni...:-))






Ini contoh2 bunga yang boleh dihasilkan dari 'sulam renda.'


 
 Video dari youtube yang menunjukkan teknik asas bagaimana cara2 untuk membuat bunga2 sulam kat atas tadi.

2 comments: